5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

  

NEVŞEHİR BAROSU BAŞKANLIĞI

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

Anayasa ile güvence altına alınan ve dolayısıyla kamusal bir hak olan savunma hakkının tek temsilcisi olan avukatlar için her yıl, 5 Nisan tarihi 'Avukatlar Günü' olarak kutlanmaktadır.

İlk olarak İstanbul Barosu'nun  5 Nisan 1878 de toplanıp genel kurul yapmış olduğu anlaşılmış ve 5 Nisan Avukatlar Günü ilan edilmiştir.

Anayasa ve kanunlarımıza göre yargının zorunlu ayaklarından SAVUNMANIN ve halkın hak arama özgürlüğünün temsilcisi olan ,Atatürk ilkelerine bağlı , laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerini savunan avukatlar , bugün geldiğimiz noktada başta ekonomik sıkıntılar olmak üzere bir çok sıkıntıyla karşı karşıya kalmaktadırlar.

HUKUK FAKÜLTESİ kontenjan ve sayılarının ihtiyaç durumu gözetilmeden ve barolara danışılmadan artırılması, avukatlık mesleğinde nitelik kaybına sebep olmaktadır.

 

ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVINDA HUKUK FAKÜLTESİ BARAJININ YÜKSELTİLMESİNİN SAĞLANARAK MESLEKTEKİ NİTELİKSİZLEŞMENİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ GEREKMEKTEDİR

YARGI BAĞIMSIZLIĞI ve tarafsızlığının sağlanamaması; yargıya güven ve hukuka inancı azaltırken, avukatlık mesleğinin itibarını zayıflatmıştır. 

YARGI BAĞIMSIZLIĞINI, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ, İNSAN HAKLARINI SAVUNACAĞIZ. AVUKATLIK MESLEĞİNİN İTİBARINI KİMSEYE TESLİM ETMEYECEĞİZ.

 

AVUKATA YÖNELİK ŞİDDET mesleğimizi icra ettiğimiz mekanların sınırlarını aşarak, meslek grubumuzu hedef haline getiren ve can alan, ülke çapına yayılmış bir şiddet türü haline gelmiştir. 

AVUKATA YÖNELİK ŞİDDETİ NE OLURSA OLSUN DURDURACAĞIZ. MESLEKTAŞLARIMIZI EKONOMİK, SOSYAL VE PSİKOLOJİK ŞİDDET KARŞISINDA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ.

 

ADALETE ERİŞİM avukatlar ve yurttaşlar için ekonomiye, mekâna ve zamana dayalı engellerle doludur.

 

ADALETE ERİŞİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN YETKİLİ MAKAMLARLA KURULACAK KESİNTİSİZ İŞBİRLİĞİ İLE ÇÖZÜMLERİ BİRLİKTE HAYATA GEÇİRECEĞİZ.

 

AVUKATLIK ÜCRETLERİ insan onuruna yaraşır şekilde, avukatın sarf ettiği emeği ve üstlendiği sorumluluğu karşılamaktadır.

ÜCRET TARİFELERİNDE OLMASI GEREKEN ARTIŞLARI;ÖDEMELERİN ZAMANINDA YAPILMASINI İÇİN GEREKEN HER TÜRLÜ ÇABAYI TBB İLE BİRLİKTE SARF EDECEĞİZ

 

Adalet HERKESE LAZIMDIR. Barolara Avukatlık Kanunu’nun 76. ve 95-21 maddeleriyle “hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak ve korumak, bu kavramlara işlerlik kazandırmak” görevinin verilmesinin sebebi, avukatın toplum içindeki vazgeçilmez yeri ve önemidir.

Adaletin ve HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ ilkesinin  gerektiği gibi yerine getirilmesi için biz avukatlar ve avukatların meslek kuruluşu olan BAROLAR ;  geçmişte olduğu gibi şimdi de elimizden gelen her türlü  çabayı göstermeye  hazırız

 

HİÇBİR AVUKATI YALNIZ, HİÇBİR VATANDAŞI SAVUNMASIZ BIRAKMAYACAĞIZ.