Baro Başkanları Kapadokya Bölge Toplantısı

BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRİSİ

1.      Yaklaşan HSYK seçimleri bağımsız ve tarafsız yargı idealinin gerçekleşmesine vesile olmalıdır. Bu nedenle süreci önemsiyor ve yakından takip ediyoruz.

2.      Yargının kurucu unsuru olan savunma ve savunma mesleğini icra eden ve yargı mensubu bulunan avukatların HSYK’da temsil edilmesini son derece önemsiyoruz. HSYK’da yer alan avukat üyelerin 90 bini aşan avukat meslektaşlarımız ile yargı arasında bir köprü rolü üstlendikleri ve bu anlamda uygulamanın son derece yararlı olduğu açıktır. Yeni dönemde de bu uygulamanın sürdürülmesi, ancak HSYK’nın üç daireden oluştuğu gözetilerek HSYK yapılanmasında her dairede bir avukat üye olmasının yukarıda belirtilen amaca ve kamu yararına uygun düşeceği hususunda fikir birliğine varılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılacak atamaların; meslek sorunlarını ve yargı işleyişini en iyi bilen baro başkanlarından tercih edilmesi temenni edilmektedir

3.      TBB ve Barolar, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları konusundaki duyarlılığının yanı sıra meslek sorunlarının çözümüne odaklanmalı; yersiz, kısır ve gündelik siyasi çekişmelerden özenle kaçınmalıdır.

4.      Türkiye Barolar Birliğince maddi imkânları kısıtlı, üye sayısı az olan barolara ayrıca destek olunması ve barolar arasında adaletsiz yaklaşımlarda bulunulmaması gerekmektedir.

5.      Mesleğimizde yaşanan sorunların çözümünün yeni, çağdaş, çoğulcu ve katılımcı bir Avukatlık Yasası ile giderilebileceği inancındayız. Bu konuda baroların ve TBB’nin yaptığı çalışmalar değerlendirilerek bir an önce yasa haline getirilmesi beklenilmektedir. Özellikle Staj ve Avukatlığa kabul sınavlarının yasamızda yer alması sağlanmalıdır.

6.      Son günlerde avukatlara yönelik şiddet eylemlerinin artmış olması kaygı vericidir.  İstanbul Barosu mensubu ve Avukat Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av.Ömer KAVİLİ’ye yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, sorumluları hakkında bir an önce adli süreç başlatılarak cezalandırılmalarını diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Nevşehir Baro Başkanı          Adıyaman Baro Başkanı        Afyonkarahisar Baro Başkanı

Av. Fahri KORUCU             Av. Abdullah TEL                 Av. Turgay ŞAHİN

Aksaray Baro Başkanı           Düzce Baro Başkanı               Karaman Baro Başkanı

Av. Levent BOZKURT         Av. Ali DİLBER                   Av. Bayram Ali BULUT