OcakŞubatMart
8.Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Basın Bildirisi
Tarih: 08.03.2017 | Okunma Sayısı: 296 | | |

BASIN BİLDİRİSİDİR

8.Mart Dünya kadınlar günü kutlu olsun.Kadınlarımız, toplumumuzun en özverili ve üretken bireyleridir.Kadının toplumdaki ve ailemizde yeri ve önemi ise,tartışma götürmez bir gerçektir.Kurtuluş savaşımız,Türk kadınının kahramanlık ve fedakarlıklarıyla kazanılmıştır.

Cumhuriyetin kurulmasından günümüze kadının hakettiği yere gelmesi için ülke ve devlet olarak çalışmalarımız süregelmektedir.

Nevşehir Barosu olarak,kadın haklarına destek anlamında her türlü çalışmaya destek verilmekte,sorunların aşılması için çalışmalar yapılmaktadır.Kadın hakları komisyonumuz kendilerine ulaşan problemleri çözmekte, ve kadınlarımıza destek olmaktadır.Her türlü eğitim,çalışma ve faaliyetlere destek olunmaktadır.Adli Yardım komisyonumuz, Hukuki yardım ve desteğe ihtiyacı olan kadınlarımıza destek olmaktadır.

Nevşehir Barosu olarak,cinsel ayrımcılığa karşı olduğumuzu,aile içi şiddete,ve kadına karşı şiddet ve istismara karşı olduğumuzu bir kez daha tekrarlamaktayız.Kadının toplumda hak ettiği yere gelmesi,

Temsil ve yönetim mekanizmalarında daha fazla yer alması en büyük dileğimizdir.

Kadınların yaşamda daha aktif olarak yer almaları,toplumumuzun ve ülkemizin de gelişmesinde daha çok rol oynayacaktır.

Ulu önder Atatürk ''Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirlerinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır.''demekle kadınlarımızın toplumda daha fazla aktif olarak yer almasını temenni etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Dünya kadınlar gününü kutluyorum.

Av.Mustafa Necmi ÖNCÜL

25.02.2018 Pazar