5 Nisan 2016 Avukatlar Günü Basın Bildirisi
Tarih: 5.04.2016| Okunma Sayısı: 3083

                                               BASIN BİLDİRİSİDİR

 

         Son günlerde meydana gelen ve artan terör olayları sebebi ile, Avukatlar gününü buruk ve üzgün şekilde kutlamaktayız. Terörü lanetliyor ve şehitlerimize  Allah’ dan rahmet diliyoruz.

         Millet olma bilincine, Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve adalet kavramlarının önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

         Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne kast eden terör olaylarına karşı, ortak bir tavır sergilememiz gerekmektedir. Terör olaylarına taviz verilmeden, huzurun ve barışın sağlanması en büyük temenninizdir.

          Üniversitelerimizde, Hukuk fakültelerinin sayısının inanılmaz artması, hukuk mezunlarının ve avukat sayısının da, ülke ihtiyaçlarının çok çok üzerinde artmasına sebebiyet vermiştir. Sayısal artışın nitelik kaybına da yol açtığı açıktır.

          Hukuk fakültelerine kontenjan sınırının getirilmesi, gerek avukatlık stajında ve gerekse mesleğe kabulde avukatlık sınavının zorunlu hale getirilmesi en büyük temennimizdir. Avukatlık iş meslek alanlarının genişletilmesi, mümkün olduğunca herkese savunma hakkının sağlanması, gerekmektedir.

          Yeni Avukatlık yasası, İstinaf mahkemeleri, Arabulucuk ve uzlaşma gibi güncel ve mevzuatların yürürlüğünde, Baroların görüşünün alınması, Avukatların ve Baroların ön plana çıkarılması, ülkemiz için yeni olan bu kurumların yerleşmesinde ve başarılı olmasında katkı sağlayacaktır. Yine Hakim ve Savcılarımızın en az 5 yılını doldurmuş Avukatlarımızdan seçilmeleri kanaatimce gerekli ve zorunludur.

          Savunma olmadan bağımsız bir yargının olmayacağı açıktır. Savunma hakkı ile adalet sağlanabilir. Savunma hakkının temsilcileri olan avukatlarımızın gününü kutlar, saygılar sunarım. 05.04.2016


                                                                                                   Kamuoyuna saygı ile sunulur.

                                                              NEVŞEHİR BAROSU BAŞKANLIĞI ADINA

                                                                                 BARO BAŞKANI

                                                                   AV.MUSTAFA NECMİ ÖNCÜL 

                                                         

 

29.03.2024
AV. MURAT BOZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.