AralıkOcakŞubat
29. Ekim Cumhuriyet Bayramı Basın Bildirisi
Tarih: 27.10.2014 23:00:00 | Okunma Sayısı: 975 | | |

BASIN BİLDİRİSİ

Cumhuriyet, Hukukun üstünlüğünü esas alan insan hak ve hürriyetlerine önem veren bir yönetim şeklidir. Cumhuriyet  ve demokrasi birbirlerini tamamlayan kavramlardır.

Türk Milleti 1923 yılından günümüze kadar Cumhuriyet rejimi ile  gelişmiş çağdaş, ve hukuk devleti olma yolunda önemli adımlar atmıştır. Diğer yandan Cumhuriyet ile birlikte Türk Milleti milli birlik ve beraberlik içinde yaşamaya başlamıştır. Cumhuriyetimizin bugün olduğu gibi gelecekte de yaşatılacağına dair inancımız tamdır.

Hukukun üstün olduğu evrensel hukuk kurallarının uygulandığı, eksiksiz demokrasinin hakim olduğu bir yönetim, hepimizin idealidir. Türk Milletine karşı yapılan ve Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik terör olaylarını şiddetle kınıyoruz.

Cumhuriyetimizin 91. yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını ve Şehitlerimizi

Saygı ile anıyoruz.

Av.M.Necmi ÖNCÜL