Basın Bildirisi
Tarih: 30.11.2011 22:00:00 | Okunma Sayısı: 1835 | | |

BİLDİRİ

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ nun, 08 Mart 2011 günü, Haber Türk Televizyon Kanalında Sayın Balçiçek Pamir ile yaptığı röportajda, başkanımız Sayın Av. Vedat Ahsen COŞAR hakkında söylediği sözlerden üzüntü duyduğumuzun bilinmesini isteriz.

Türkiye Barolar Birliğimizin değerli başkanı Sayın Av. Vedat Ahsen COŞAR ‘ ın başkanlık görevinin gereklerini layıkıyla yerine getirdiğinden kuşkumuz yoktur. Demokrasinin ve hukukun öngördüğü kurallar içinde görevini en doğru şekilde yerine getiren, ilkeli ve saygın duruşuyla onur duyduğumuz, değerli başkanımızın kişilik haklarına yönelik olarak yapılan talihsiz açıklamaları kabul etmiyoruz.

Türkiye Barolar Birliğinin siyasi bir örgütlenme olmadığının altını çizerek, Birliğimiz ve Birliğimizin değerli başkanı Sayın Av. Vedat Ahsen COŞAR’ ın şahsı üzerinden siyaset yapılmasını da hoş görmüyoruz.

Söylenenin aksine, yerini bilen, kimi yargısal tasarruflarla ilgili olarak yerinde ve zamanında, inandığını söylemekten çekinmeyen ve en önemlisi görevini adam gibi yapan Başkanımız hakkında yapılan talihsiz açıklamaların düzeltilmesini talep ederiz.

Saygılarımla.

Av. Fahri KORUCU